Bewindvoering Rotterdam


Bent u op zoek naar goede en betrouwbare bewindvoering in Rotterdam? Dan ben bij Op Orde Bewindvoering op het juiste adres. Op deze pagina vindt u meer informatie over ons en wat wij voor u kunnen betekenen.

Hoe zit het precies met de bewindvoering in Rotterdam?


In Rotterdam staan ruim 6.000 mensen onder bewind. In 2014 waren dit er nog maar 1.400. De grote stijging komt met name doordat er een verruiming in de Wet is opgenomen. Door deze verruiming werden ook problematische schulden een reden om beschermingsbewind te kunnen aanvragen. Vanaf toen zijn in Rotterdam ruim 4.700 mensen onder bewind gesteld vanwege die problematische schulden. Onze missie is om de Rotterdammers die bij ons onder bewind staan zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wat is Op Orde Bewindvoering Rotterdam?


Op Orde Bewindvoering bestaat uit twee bewindvoerders Hans en Marleen die uw bewindvoering in Rotterdam kunnen verzorgen. Wij hebben allebei een afgeronde masterstudie fiscaal recht en jarenlange ervaring in de financiële (zakelijke) dienstverlening. Op Orde Bewindvoering is geboren uit de wens om deze kennis en ervaring in te zetten voor kwetsbare en/of hulpbehoevende mensen in de samenleving. Het motief: van zakelijke dienstverlening naar financiële zorgverlening.

Waar is Op Orde Bewindvoering Rotterdam gevestigd?

Op Orde Bewindvoering is gevestigd aan de Posthoornstraat 17 te Rotterdam. U bent hier op afspraak welkom. De locatie is gelegen op enkele minuten loopafstand van metrostation en goed bereikbaar middels openbaar vervoer.

Is bewindvoering de enige mogelijkheid voor hulp bij financiële zorgen?

Bewindvoering is een ingrijpende maatregel, omdat de persoon die onder bewind staat op geen enkele manier zijn geldzaken niet meer kan beheren. Het dient dan ook echt als laatste redmiddel om iemand tegen zichzelf of tegen een ander te beschermen. Daarom begrijpen wij het heel erg goed dat u zich afvraagt of er geen andere mogelijkheden zijn. En die zijn er gelukkig!


Budgetcoaching of Budgetbeheer

In plaats van bewindvoering in Rotterdam, kunt u ook gebruik maken van Budgetcoaching of Budgetbeheer. Budgetbeheer komt qua werkzaamheden grotendeels overeen met bewindvoering. Het grote verschil is dat voor bewindvoering een verzoek aan de kantonrechter nodig is. Bovendien is bewindvoering vaak niet op vrijwillige basis en Budgetcoaching wel. De kantonrechter benoemt vervolgens de bewindvoerder en controleert zijn/haar werkzaamheden. Voor de kosten van bewindvoering is in sommige gevallen financiële ondersteuning door de gemeente mogelijk. Welke mogelijkheid voor u het beste is, is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden.

 

Het bewindvoerdersconvenant van de gemeente Rotterdam

Wij onderschrijven de uitgangspunten uit het convenant van de gemeente Rotterdam (het convenant kun je vinden op deze pagina). Daarom hebben heeft Op Orde Bewindvoering bij de gemeente gemeld dat zij het convenant graag willen ondertekenen. Ons uitgangspunt hierbij is dat de bewindvoering moet leiden tot een oplossing en niet onnodig lang moet duren.

 

Zijn jullie met Op Orde Bewindvoering Rotterdam aangesloten bij een beroepsvereniging?

Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NBBI. Bewindvoerders die zijn aangesloten bij NBBI tonen onder andere aan dat zij transparant willen zijn en kwaliteit nastreven. En dat zij de branche naar een hoger niveau willen tillen. Wilt u meer weten over de beroepsverenging NBBI, dan kunt u er meer informatie over vinden op de site van NBBI.

 

Vraag voor bewindvoering in Rotterdam een gratis kennismakingsgesprek aan!

Wilt u graag weten hoe wij u met bewindvoering in Rotterdam kunnen helpen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan, want wij vertellen het u graag! Wij zijn op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 bereikbaar op 010-3070232.

Onze bewindvoerders

Marleen
Bewindvoerder

Hans
Bewindvoerder